Projecten

Bekijk hieronder een aantal projecten waar wij trots op zijn en wat jij kan verwachten bij de Scholtens Groep

Heerhugowaard, nieuw waard

Het project Nieuw Waard bestaat uit 98 woningen, verdeeld over diverse typen: vrijstaande-, twee-onder-één-kap-, comfort-, eengezins- en verandawoningen. Het project is in 3 fasen gerealiseerd.

De woningen van de derde fase zijn gasloos uitgevoerd met een bodemwarmtepomp met aardsonde. Daarnaast zijn de woningen voorzien van vloerverwarming, drielaags glas en PV-panelen op de daken. De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0.

Hoorn, toren

TOREN is een markant binnenstedelijk wooncomplex in Hoorn en biedt 209 appartementen variërend van 70 m² tot 148 m². Met een hoogte van ruim 60 meter geeft zij karakter aan de stad. Op de hogere etages is een prachtig uitzicht over Hoorn en het Markermeer. De lagere etages bieden zicht op de groene binnentuin. De appartementen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, luxe keuken en een afgewerkte badkamer.

Haarlem, de meester

De Meester van Haarlem is een unieke transformatie van een voormalige ambachtsschool naar een modern woongebouw met 178 appartementen. Het monumentale complex ligt binnenstedelijk in de populaire Klaverpark buurt. Het project omvat bijzondere ruimtes uit de jaren ’20 met een grote historische waarde, aanbouw uit de jaren ’50 en hoogwaardige nieuwbouw.

De kenmerkende corridorstructuur van de school blijft behouden evenals de authentieke details van de school, zoals de brede gangen, trappenhuizen, de glas-in-lood ramen en hoge klaslokalen. Het hof aan de achterzijde, dat in de loop van de geschiedenis van het monument is verrommeld, wordt in de oorspronkelijke luister hersteld en afgezoomd met twee nieuwbouwvolumes met een eigen hedendaagse identiteit die de monumentale school in zijn waarde laat. Onder dit hof wordt de parkeervraag van de nieuwe woningen opgevangen in een half verdiepte parkeergarage met twee lagen.

scholtens

Wil jij een onderdeel zijn van deze projecten?